INFO

Beste klant,

 

Hieronder vind je nog wat praktische informatie over de shoot, betalingen, annulering, …

Deze informatie is altijd handig om te weten wat je te wachten staat, ook om geen misverstanden te hebben tussen de klant en de fotograaf. Want iedereen (zowel klant als fotograaf) houdt van een eerlijke en aangename samenwerking.

 

 

Hoe gaat een fotoshoot in zijn werk?

We gaan dus een shoot doen... te gek!!!  In het voortraject (via telefoon of mail) hebben we afgesproken wanneer en waar de shoot plaatsvindt en of je gebruik wilt maken van een visagiste. 


 

Eerst maken we even kennis om nadien in alle rust te beginnen, dit is bevorderlijk voor het eindresultaat. 


Terwijl jij je omkleed in de voorziene ruimte, zet ik de lichten klaar voor het gewenste resultaat.

 

Natuurlijk is het geen probleem als je een vriend of vriendin bij de shoot wil hebben maar nodig niet te veel mensen uit bij de shoot.  Hoe meer mensen 'op de set' hoe onrustiger het is. Het maken van een fotosessie is best een persoonlijke ervaring en die sfeer moet ook vastgehouden worden.  
Een standaard shoot duurt ongeveer een uur.

 

Waar wordt een fotoshoot gedaan?

De shoot kan op zowel verplaatsing gedaan worden of in de studio.

De studio waar ik steeds gebruik van maak is gelegen in Eeklo.

Ik beschik ook zelf over studiomateriaal die ik gemakkelijk mee kan nemen op verplaatsing.

 

Er is iemand bij de shoot die ook op de foto wil, kan dat? 

Net zoals dit bij een tennisleraar en kapper niet kan, is dat bij een fotoshoot dus ook niet mogelijk.

Een tweede, derde, … model fotograferen bij een shoot is natuurlijk wel mogelijk indien dit van te voren duidelijk is afgesproken. Ook voor het tweede model worden dan kosten doorbelast.

 

Wat gebeurt er met de foto's?


De shoot wordt contractueel vastgelegd. Dit contract wordt door beide partijen ondertekend en geeft duidelijk aan wat er afgesproken wordt over onze shoot. Hierin wordt er al dan niet een goedkeuring gegeven door het model (of de ouders, de voogd) om de foto’s te gebruiken op de site, reclameflyers, … De fotograaf houdt zich hieraan.

Onbewerkte foto's worden nooit afgegeven.

Alle rechten blijven voorbehouden van de fotograaf.

 

Voorschot.

Bij de reservering van een shoot wordt een voorschot van 30€ gevraagd. Deze wordt gestort op de rekening van de fotograaf binnen de 8 werkdagen. Dit om te voorkomen dat het model niet komt opdagen zonder te verwittigen. De studio is op dit moment ook reeds betaald.

 

Betaling.

Na de shoot wordt het resterend bedrag contant betaald, dit voor het verlaten van de studio of locatie.

 

Bijbestellingen.

Deze worden ook op voorhand betaald, dit opnieuw om te voorkomen dat de klant de foto’s niet afhaald en deze kosten volledig ten laste van de fotograaf worden.

 

Annuleringen
.

Vanzelfsprekend kan er iets voorvallen waardoor de shoot niet op de afgesproken datum en tijd kan plaatsvinden.  Een ieders tijd is kostbaar en dus ook de mijne. Op het vrijgekomen tijdstip had ik dus een andere shoot kunnen doen. Probeer daarom steeds tijdig een seintje te geven,  indien mogelijk uiteraard.